sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Ei au avut sânge


Majearu, Boloni, Lăcătuş şi Balint au acceptat să execute penalty-urile de la Sevilla, după ce unii dintre colegii lor s-au dat "loviţi"

de DAN UDREA

Emeric Ienei îşi aminteşte ce s-a întîmplat în urmă cu aproape 23 de ani de parcă totul s-a derulat ieri. Momentele desfăşurate între finalul celor 120 de minute de prelungi şi seria loviturilor de la 11 metri din finala de la Sevilla sînt rememorate de antrenorul Stelei.

"Cînd am ajuns să facem lista cu executanţii, printre primii la care m-am dus a fost Puiu Iordănescu, doar era mai proaspăt şi avea şi experienţă. M-a refuza categoric. «Dacă ratez, stric munca unei întregi echipe. Nu pot să trag», mi-a zis Puiu. La fel şi Radu II, că nu se simte în stare, că nu ştiu ce...", a povestit Ienei.

"A fost momentul în care Lăcătuş l-a luat pe Balint şi au venit la mine", adaugă tehnicianul ajuns acum la 72 de ani. "Nea Imi, trag eu, trage şi Gabi, ce-o fi o fi, dar să vezi că te facem antrenor mare în seara asta", a strigat Lăcătuş, care alături de Majearu, Boloni şi Balint a executat un penalty. "Fiara" avea atunci doar 22 de ani. Cel de-al 5-lea executant ar fi fost Ilie Bărbulescu.

"Cred că doar pentru că eram un specialist la penalty-uri am rămas pe teren toate cele 120 de minute, altfel aş fi fost primul înlocuit. Am ratat, dar şi Maradona, Platini sau Baggio au ratat un 11 metri"

“Am ratat, dar şi Maradona, Platini sau Baggio au ratat un 11 metri. Norocul meu şi al celorlalţi a fost Duckadam!”
Mihail Majearu, fost mijlocaş Steaua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu