vineri, 23 ianuarie 2009

Manelişti

Ce pot spune? Sunt "speechless". Aceste defecatii orale nu se pot apropia nici macar de zona in care o vibratie a unui instrument de muzica se aude. Problema cu Romania de azi este ca masele decid, iar cum marele mase sunt idioti, ceilalti cu IQ-ul peste maimuta sunt obligati sa asculte acest puroi auditiv. Cineva spunea sa nu-i judecam pe altii dupa muzica pe care o asculta. E usor de zis dar cand nu poti dormi din cauza unui "BAIRAM" (cuvantul asta imi produce greata) e destul de greu sa te gandesti la altceva decat capul vecinului/vecinei intr-o sulita. Nici un om n-ar trebui torturat in acest hal, dar sa asculti de 14000 X n+1 ori "EU SUNT MARE GAGICAR" este prea mult pentru oricine, jur.


Daca generatia trecuta a fost denumita "Generatia de aur", atunci cu siguranta noi suntem "Generatia de ???". Nici nu-mi vine in cap un metal atat de nesemnificativ si de insultator precum generatia actuala. Ar trebui ca Mendeleev sa creeze un alt tabel pentru a numi generatia noastra. Ma gandesc cu teroare ca generatia asta va fi generatia cu care eu va trebui sa fac afaceri in viitor, ma voi intanli cu acesti oameni zilnic, la mese si conferinte. Oare cum voi putea eu sa port o discutie, despre viitorul unei firme sau despre valori morale, cu un om care are inteligenta unui pantof? Cum te adresezi unei persoane care spune si citez din comentariile celuilalt articol "celor de acolo (americanilor) sa asculte si le PLACE LA TOATA LUMEA"? Cat despre muzica in sine... subiectul este prea larg si cu o esenta prea fina pentru urechile celor care se coboara atat de jos incat sa asculte manele (pana si acest cuvant ma scarbeste), subiectul este arhaic, vetust si maret. Ce s-a intamplat cu zilele in care se ascultau genuri de muzica, de acum moarte, superbe? Jazz-ul este fascinant si daca acesta nu prinde Rock-ul clasic, de ce nu si muzica simfonica? Stiu ca nu e pe toate gusturile dar asta nu inseamna ca nu merita a fi precizata. Bach, Mozart, Handel si altii...

Imaginea rockului e stricata in zilele noastre de cei de prin curtile liceelor cu tricouri multicolore cu poze cu Marilyn Manson si alti ratati. Nu sunt impotriva liberei exprimari, dar putina discretie nu strica. Manelele sunt un izvor neincetata de dezvlotare a inculturii romane, ca si alte genuri de muzica cantate de trupe cum sunt Andre sau alte tampenii de genul asta.

Cu ceva timp in urma i-a fost luat un interviu lui Adi copilu minune de catre BBC, in care el era prezentat ca "Un cantaret al muzici traditionale romanesti". Noroc ca nu aveam ceva aproape, ca altfel imi trebuia alt televizor. Cum e posibil asa ceva? BORATURA aia sa ne reprezinte pe noi in EU? Cu o muzica de tot cacatul? Cantecele noastre traditionale sunt aparte si cu o frumusete proprie si unica in lume... Cum sa fie confundate cu asa ceva? Este INUMAN ceea ce se intampla si impotriva legilor naturii! Nu vi se pare trist ca generatia asta si-a facut alegerile inainte de a experimenta tot ceea ce inseamna muzica, sau macar aproape tot? Imi inchei pledoaria mea prea lunga si daca nu v-ati plictisit cititnd pana acum, va voi multumi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu