vineri, 23 ianuarie 2009

Europa FM


Dupa Revolutie, odata cu instaurarea democratiei si a pietei libere, au aparut, ca ciupercile dupa ploaie, posturile de radio private. Cele mai multe fiind in ilegalitate (asa numitele posturi de radio "pirat"), au disparut din varii motive de-a lungul timpului, facand loc posturilor legale locale, sau a "babanilor" cu acoperire nationala.

Ca un post de radio sa fie in legalitate, trebuie in primul rand sa plateasca muzica difuzata, ceea ce face ca majoritatea posturilor legale sa aiba muzica de cacat. Dar nici unul nu se compara cu Europa FM, un post de radio "de milioane de români", aparut in anul 2000.

Nici nu-mi pot inchipui cum penibilii astia au luat amploarea pe care au luat-o.
In primul rand muzica:

In cazul in care nu dispui de un casetofon sau CD player, Europa FM este radioul tau. Nu de alta, dar au in total cam 30-40 de melodii (deci cam 2 CDuri) pe care le difuzeaza la nesfarsit, pana cand ti se face sila si-ti vine sa dai cu radioul de perete. Cam o data la 6 luni dispare discret cate o melodie din repertoriu si apare una noua, de care 100% te vei satura in decurs de maxim o saptamana, fiind difuzata de cel putin 8 ori pe ora.
DJ-ii:

Imi este chiar greu sa-i categorisesc pe dobitocii care pun muzica la Europa FM drept DJ-i. In primul rand n-au habar de muzica. Pocesc numele cantaretilor si a melodiilor mai rau ca Ion Iliescu, americanizand numele nemtesi si românizand pana la refuz pe cele americane/englezesti. Mai sunt totusi si unii mai curajosi, care risca in fiecare zi sa faca o fractura severa de limba, incercand sa pronunte cu un accent englezesc cat mai stalcit anumite nume... dar astia sunt chiar mai penibili decat ceilalti.
Un singur lucru e mai groaznic decat muzica pe care o pun si numele pe care le stalcesc fara mila - comentariile proprii. In cazul in care consideri ca te simti prea bine, n-ai decat sa pornesti un radio, sa cauti Europa FM si sa asculti comentariile DJ-ilor. Cred ca daca as face o vizita la facultatea de filosofie as auzi lucruri mai inteligente. Uneori iti sta mintea in loc din cauza prostiilor borâte de DJ-ii Europa FM, iar alteori gradul acestora de penibilitate atinge cote alarmante care te fac sa-ti dai cu capul de gresie vrând sa te ascunzi ca strutul, numai sa nu-i mai auzi.
Emisiunile:

Din multitudinea emisiunilor de pe Europa FM sunt 2 bune - cea a lui Turcescu si cea a lui Hurezeanu. A lui Turcescu nu e de fapt buna, ci mai degraba amuzanta, avand in vedere ca fiecare idiot care are in posesie un telefon, suna sa-si dea si el cu parerea, de cele mai multe ori evitand subiectul discutiei. Restul emisiunilor (in special cele cu concursuri) sunt niste rebuturi pe masura mintii românilor care ascuta Europa FM.
Stirile:

Stirile sunt de regula chiar bune. Dar asta nu e suficient.

Concluziile nu-si au rostul, le poate trage singur fiecare. Iar daca nu esti de acord, te sfatuiesc sa asculti cateva ore Europa FM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu